Publicat pe Lasă un comentariu

Pico del Teide si Parcul National Teide

Sa continui cu Vacanta in Tenerife. Una de neuitat, la ce am reusit sa vedem si cate obiective am atins intr-un timp relativ scurt, numai 7 zile. Cum spuneam sa poti face si trasee si sa vizitezi tot trebuie o luna. Ghida care ne-a dus pe Teide, spunea ca se poate face toata insula cu cortul. Au zone de camping foarte fain amenajate, iar vara nici nu-ti trebuie sac de dormit. Merita o incercare ce ziceti?

V-am povestit despre  Loro Parque si Camel Parque . E vremea sa va povestesc despre alta atractie din insula. Vulcanul Teide si Parcul National Teide si, de ce am spus in postarea precedenta ca am cam luat teapa.IMG_1948IMG_2052

Si s-o luam cu inceputul. Inca de cand am hotarat ca mergem in Tenerife, am inceput documentarea pe net. Se spune ca daca ai nevasta, nu ai nevoie de Goagle, ca ea stie tot. E uite ca la mine nu a functionat sau, a functionat pe baza de comanda vocala. „Ia si te uita si vezi ce putem face acolo. Citeste, cauta pe net si sa vii cu un plan facut” Am luat pozitia ghiocelului, „Da mama am inteles” (ca doar nu voiam sa manac conserve si sa dorm pe presulet la usa, nu??)IMG_1971

Cum tintele principale a excursiei, erau Teide si Canionul Maska, incep documentarea, si aflu ca pentru a urca pe varf, ai nevoie de un permis special care se elibereaza gratuit, de catre autoritatea parcului intr-un numar limitat si e bine sa-l iei cat mai devreme.  Cum aveam trei luni pana la excursie, hop pe Google si gasesc unde sa ne luam acele permise minune, adica Siteul Parcului. Ce trebuie sa stiti e ca permisul e valabil doar 2 ore.

Pregatit sa urc pe picior de la Refugiul Altavista, dar intre timp Mariuca mea s-a razgandit. Si hai sa luam o excursie, ca suntem doar noi, ca cine stie, ca femeile. Asta e, pentru linistea familiala, am acceptat, si am luat o excursie, care ne-a dus pana la telecabina.IMG_1943 De acolo urci pana la 3500 de metri si ultimii 200 de metri ii faci pe picior.

20161116_135804

E suficient avand in vedere altitudinea, si cred ca am facut bine ca am fost cu telecabina pentru ca am vazut ca Mariuca mea are rau de altitudine. Daca urcam de mai jos cred ca era nasol.IMG_1999

Urcarea in sine nu e grea dar daca nu esti obisnuit cu altitudinea, e destul de greu. Deasemenea ca sa zic spectaculozitate, pe traseu nu e cine stie ce, ganditi-va ca e un vulcan, peisaj desertic, arid, si chiar sus inainte de varf treci pe langa crater, care emana gaze de sulf (Teide este vulcan activ cu toate ca nu a mai erupt din 1909).IMG_1951

Sus in schimb pe varf privelistea este „breath taking”. Fiind pe cel mai inalt punct din Atlantic, si pe o insula ai o vedere la 360 de grade a insulei, si a oceanului. Vezi tot arhipeleagul, pana la Canare, daca e o zi senina.

Eii si dupa pozele si filmarea de rigoare, hai la baza, urmand sa mergem in parc. Si aici va spun ca am luat teapa. Credeam ca o sa mergem prin parc si o sa oprim in mai multe locuri, sa exploram, sa vedem. Unde frate, ne-a oprit intr-un loc super aglomerat si la cat opresc eu aglomeratia… Ghida ne-a dat jumate de ora sa ne „plimbam” si sa facem cateva poze si back la autocar.

Peisajul era frumos, ireal, selenar, de fapt asa si e numit, si merita sa stai mai mult.

IMG_2075

IMG_2050

20161116_153219

Erau atatea de vazut dar, intr-o jumate de ora ce sa faci. Dupa aia dai bataie, am zis ca ne opreste undeva sa servim ceva, era ora pranzului. Nimic frate, intr-o viteza autocarul prin serpentinele alea de te lua ameteala. Directia hotel. La 2 si un pic eram deja in oras. Profund dezamagit de organizare. Am iesit si noi la plimbare pe faleza, am servit o bere rece si cam asta fuse excursia in Parcul National Teide si urcarea pe Teide.

Cu bine dragilor, pe data viitoare, cand o sa vad eu ce povesti va mai spun ca mai am o groaza in traista.

received_1017815384912881

Lasă un răspuns